Passieconcert 16/17 maart 2024

Kaarten voor dit Passieconcert verkrijgbaar bij de leden, aan de kassa of door € 15.00 per kaart over te maken naar NL63 RABO 0157 5792 04 tnv Canticum Gorssel met vermelding van naam en gewenst aantal.

Canticum zingt op zondag 17 maart as. om 15.00u een Passieconcert in de kerk in Gorssel, Hoofdstraat 27.
‘Hoofdstuk’ is het Stabat Mater van Joseph Rheinberger, een ode aan de ‘moeder Gods’ Maria, rouwend bij haar zoon Jezus aan het kruis.

Een passieconcert is een muziekuitvoering die hoort bij de Passietijd, de laatste weken voor Pasen. In deze tijd concentreert de liturgie zich vooral op het lijden en sterven van Jezus Christus. Het is dus een periode van rouw. Voor deze periode is veel prachtige muziek geschreven, waarvan Canticum een klein deel ten gehore brengt. Naast het langere Stabat Mater zijn dat onder meer liederen van Purcell en Mendelssohn. Maar ook minder bekende oudere componisten als Croce, De Victoria en de Portugese koning João IV komen aan bod. Daarnaast worden ook wat meer modernere werken van Woyrsch, Stainer, Chilcott en Elgar uitgevoerd.

Medewerking wordt verleend door Enneke Schekman – mezzosopraan, Peeke Hoekstra – fluit en Joop van Goozen – orgel.

Hetzelfde concert wordt ook op 16 maart om 15.00 uur uitgevoerd in de kerk in Vierakker, Vierakkersestraatweg 31. Vrije gift na afloop.

Voor de digitale versie van het programmaboekje klik hier.